1 av 7
Rita Marcotulli. Foto: Mikael Lindberg
2 av 7
Mariam Wallentin
3 av 7
Mariam Wallentin
4 av 7
Lindha Kallerdahl
5 av 7
Lindha Kallerdahl
6 av 7
Lindha Kallerdahl
7 av 7
Mariam Wallentin

Rita Marcotulli och Huntress Bow

Fullt, fullt, fullt. Det råder ingen jazzkris i Umeå, det är bara att konstatera. Köer och stängda dörrar med ordningsvakter blir vanligare framåt kvällen. T ex var det helt omöjligt att komma in till Rita Marcotullis konsert. Tack och lov hade vi rådig tekniker som tog en bild under soundcheck. Us and them - Pink Floyd Sounds kallar hon konserten. Även när man räknar upp namn på kända musiker som Rita spelat med dyker de upp: Chet Baker, Enrico Rava och Palle Danielsson. Men i kväll alltså en hyllning av Pink Floyd.

Inget visste jag om Huntress Bow innan men nu vet jag bättre: Bakom namnet finns Mariam Wallentin och Lindha Kallerdahl. Båda sjunger men Mariam spelar också trummor och Lindha bas. Tungt, kraftfullt, vackert, uttrycksfullt. Första gången de spelade alla låtarna fick vi veta. Vilket säkert bidrog till lekfullhet och äventyrlighet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".