Norma Winstone trio och Jonas Östholm trio

Norma Winstone – den kultförklarade brittiska sångerskan på Kulturhuset i Stockholm med Norma Winstone trio.

Och Jonas Östholm trio på Jazzklubb Fasching.

Från början skrev hon standardlåtar – då i det tidiga 60-talet när det en gång begav sej. Sedan dess har hon mer gjort sig känd för att utforska röstens möjligheter och begränsningar. Den ordlösa sången har blivit hennes signum, vid sidan av hennes ofta hyllade ord till andras låtar. Och när hon funderar över vad det egentligen är som gör en sång värd att sjunga, då handlar det alltid om musiken. Ett arbete som hon liknar vid att måla en tavla. Hon säger att orden egentligen finns där, redan från början, gömda i musiken. För den som tar sej tid att lyssna – ordentligt.

Norma Winstone, Klaus Gesing och Glauco Vernier på Kulturhuset i Stockholm den 17 november 2011. Musikproducent Pierre Martin. Musiktekniker Maurice Mogard.

Vi avslutar på Jazzklubb Fasching i Stockholm. Här spelade Jonas Östholm trio i början av september.

Jonas Östholm – en ständigt efterfrågad pianist som delar sin tid mellan egna och andras projekt. Vi har hört honom med Oskar Schönning, Rigmor Gustafsson och Jeanette Lindström, för att bara nämna några… Han återfinns också i The Stoner och som ena halvan av Emil Strandberg - Jonas Östholm duo. Bland årets inspelningar räknas ”Cornelis vs Riedel” och ”Velodrone”. Vi hör Jonas Östholm, piano. Nils Ölmedal, bas och Jon Fält, trummor.

Musikproducent Pierre Martin. Musikteknik Pawel Lucki.