1 av 6
Martin Höper kvartett. Pressbild
2 av 6
Jonas Knutsson och Ira Mogilevsky. Foto: Pierre Martin
3 av 6
Ira Mogilevski och Vlad Nedelin. Foto: Pierre Martin
4 av 6
Jonas Knutsson. Foto: Pierre Martin
5 av 6
En höggravid Ira Mogilevski. Foto: Pierre Martin
6 av 6
Presentation: Kristin Lorentzson

Martin Höper kvartett och MogNed duo

Basisten Martin Höper har äntligen öppnat eget. Vi hör honom med Martin Höper kvartett under en release-konsert på Jazzklubb Fasching i Stockholm.

Därpå beger vi oss till Radiohuset på Gärdet i Stockholm för en konsert med MogNed duo, för tillfället förstärkta av saxofonisten Jonas Knutsson

Vi inleder i sällskap med basisten Martin Höper. Vi har kunnat  höra honom i rad olika sammanhang; i Thus:Owls och i Carl Bagge trio eller med Rigmor Gustafsson, Peter Jöback och Claes Jansson. Och vi hör honom numera i den egna gruppen, Martin Höper kvartett, tillsammans med Linus Lindblom, saxofoner, Jonas Östholm, piano och Chris Montgomery, trummor. P2 Live Jazz  fanns på plats när gruppen firade skivdebut på jazzklubb Fasching torsdagen  den 26 januari.

Musiktekniker Janne Waldenmark. Musikproducent Pierre Martin.

P2 Live Jazz fredag fortsätter i det ”lilla formatet”, nu med musik för tre, inspelad i Studio 4 i Radiohuset i Stockholm. Det är pianisten Ira Mogilevsky och trumslagaren Vlad Nedelin som bjudit in saxofonisten Jonas Knutsson att spela med deras duo MogNed. Spelades in i Radiohuset, Studio 4, i Stockholm lördagen den 21 januari. Musiktekniker Maurice Mogard. Musikproducent Pierre Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".