1 av 14
Catwalk på väg?
2 av 14
Catwalk på väg?
3 av 14
Catwalk på väg?
4 av 14
Catwalk på väg?
5 av 14
Catwalk på väg?
6 av 14
Ljudande guldfiskskål
7 av 14
Komponerande barista
8 av 14
Komponerande barista
9 av 14
Komponerande barista
10 av 14
James Brewster i aktion
11 av 14
James Brewster i aktion
12 av 14
James Brewster i aktion
13 av 14
Stilleben med kaffe
14 av 14
Komponerande barista

Catwalk med gladpack och komponerande kaffe

Det gäller att ha både ögon och öron öppna när man är på Perspectives 2012. Är på väg att ta en espresso i kaffebaren som har väldigt spännande ljud. Upptäcker plötsligt att det inte är en vanlig kaffebar utan en skapelse av James Brewster som inte bara är baristamästare i kaffekonst utan också kompositör och musiker. Med mera.

Vi förlade vårt samtal med curator Lisa Ullén och producenten Tomas Nygren i kaféet och James Brewster fick demonstera i direktsändning hur det går till att göra en ljudande capuccino. Smakade alldeles utmärkt tyckte Pierre Martin! Och den lät bra också...

Plötsligt trodde jag att jag befann mig mitt i en modevisning. Som på en catwalk promenerade orangeklädda, belysta kvinnor fram och tillbaka på en markerad gång mitt bland oss. Efter ett tag såg jag att de stannade upp vid vändplatserna och lindade gladpack runt upp- och nervända barstolar, så att det till slut bildade en slags, gnistrande kolvar.

Pierre Martin och jag - Marie Vesterholm - delade presentastörsskapet under kvällen och kunde inleda hela direktsändningen från scen med start Lotte Anker, som också oförberett fick bidra med presentation av sina medmusiker amerikanerna Craig Taborn och Gerald Cleaver.

Sofia Jernberg fick också bidra med intervju av Pierre, liksom Joel Grip, som jag själv pratade med om hur det är att vara ensam med sin bas, utan att när man går in på scen ha en aning om vad man ska spela!

I sändningen fick vi också höra en bit av konserten med Thymeshift och Hilmar Jensson.

Ikväll startar vår direktsändning när sändningen från Malmö av Wagners opera Parsifal slutar. Det bör bli omkring 23.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".