ÖSTERLEN

Snöovädret påverkar pingis, post och politik

Snöovädret forsätter att påverka vardagen på Österlen. Redan på måndagsförmiddagen beslöt de kommunala skolorna i Simrishamn att ställa in undervisningen och skicka hem personal och elever. Det vill säga de som hade lyckats ta sig dit. Inga skolbussar gick nämligen i kommunen. Däremot fanns det elever i Simrishamn som tagit sig till skolan och enstaka som åkt med Skånetrafiken.

Också kulturskolan och den kulturpedagogiska verksamheten ställer in all sin undervisning i dag. Även friskolan Sophia i Rörum hade ställt in undervisningen på måndagen men höll öppen för de elever som tog sig dit.

I Tomelilla har man studiedag under måndagen så där var eleverna lediga redan från början.

Dagens planerade kommunfullmäktigesammanträde i Simrishamn är framflyttat till nästa måndag på grund av vädret.  Också kvällen pingismatch mellan Gröstorp och Kävlinge får ställas in. Matchen ska spelas i början av nästa vecka i stället, skriver Skånska Dagbladet.

I Tomelilla är postutdelningen med lantbrevbärare inställd unatför tätorten utom i Lunnarp, Smedstorp, Onslunda, Brösarp, Skåne Tranås och Tryde.

Likandant är det i Simrishamns kommun där postutdelningen är inställd överallt utanför staden, utom i Simris, Vik, Baskemölla, Gröstorp och Brantevik där postbärarna lyckats ta sig fram trots allt.

Biblioteken i Hammehög och Borrby beslöt också tidigt på dagen att avstå från att öppna under måndagen.

Strax före lunch krockade en taxi med en buss strax intill rondellen vid  Simrishamns västra utfart. Alla i bussen ska ha klarat sig utan skador. Skadeläget för taxichauffören är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".