Alice Babs
Alice Babs Foto: SVT/Bild

Alice Babs - Bonusmaterial

Min mamma Alice Babs är en musikalisk hyllning till en av Sveriges största sångerskor som gick bort i februari 2014. Alice Babs dotter Titti Sjöblom har fritt  valt ut de låtar hon gillar bäst. Med sin ”uppväxt i kulissen” har hon många minnen och anekdoter från sin mammas karriär som hon berättar om i programmet.

Titti Sjöblom kommenterar också för första gången själv hur hon upplevde den turbulenta sista tiden i sin mors liv och den uppmärksammade SVT-dokumentären, Dokument inifrån - Alice Babs förlorade rättigheter.

– Jag hade en tanke i huvudet - jag var glad att mamma inte förstod någonting. Vi i familjen har stöttat mamma och är glada att inget av detta nådde henne, berättar Titti Sjöblom.

Förutom radiosändningen kommer det även finnas ett bonusmaterial på webben med fler låtar Titti valt ut. Där får man också höra vad hon tycker om jazzmusiken idag.

Ett program av Fredrik Ralstrand.

Min mamma Alice Babs sänds 26 december kl. 11.03-12.00 i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".