1 av 4
2 av 4
Kosmos redaktion: Cecilia Blomberg, Anneli Dufva och Marie Liljedahl. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
3 av 4
4 av 4

Redaktionen

Möt Kosmos redaktion:

 

Jag heter Cecilia Blomberg och har arbetat på Kulturredaktionen sedan 1993. En av de roligaste saker jag gjort som kulturjournalist var när jag var hemma hos konstnären Louise Bourgeois i New York. En ynnest att få träffa en av världens mest omtalade konstnärer i hennes kök. Konst är det område som jag arbetar mest med, men jag har alltid låtit nyfikenheten vara min största drivkraft.

Cecilia Blomberg
reporter/programledare
cecilia.blomberg@sr.se

Jag heter Marie Liljedahl och kom till Sveriges Radio 1996 till P3.s kulturmagasin Flipper. Sedan dess har jag arbetat på många av P1.s olika redaktioner, senast på utrikesmagasinet Konflikt.

Kosmo som program är i mångt och mycket en spegel av mina personliga intressen: kultur och samhällsdebatt. Min journalistiska drivkraft är att fördjupa, försvåra och förklara.

Marie Liljedahl
producent
marie.liljedahl@sr.se

 
 

1993 kom jag till Kulturredaktionen där jag sedan dess arbetat i olika roller och med olika program, bland annat som programledare i Kulturnytt och Vågen och som litteratur- och teaterkritiker.

Allra mest tycker jag om att få möjligheten att fördjupa mig i ett författarskap, en regigärning eller ett fenomen och det har blivit ett antal porträtt och långa program genom åren.

Anneli Dufva
programledare/reporter
anneli.dufva@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista