Blomkålspastej

5 dl finhackad blomkål
1 msk italiensk salladskrydda
2 dl creme fraiche
2 dl gräddfil
vitpeppar
4 gelatinblad eller agar agar
röd paprika och romanesco
Klä en avlång brödform med plastfilm.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Blanda samman den finhackade blomkålen med gräddfil och creme fraiche,
smaksätt med italiensk salladskrydda och eventuellt lite nymalen vitpeppar.
Salta om det behövs.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme, rör snabbt ner dem i blomkålsröran.
Häll röran i formen och ställ den kallt ngn timme.
Stjälp upp pastejen och garnera med röd paprika(tomteluvor)
och bitar av romanesco (julgranar)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".