Höstsoppa

2 gula lökar
400 g nötfärs
Rapsolja
300 g morötter
1 rotselleri
300 g potatis
300 g palsternacka
2 grönsaksbuljongstärningar
1,5 liter Vatten
Soja
Salt
Peppar

Skala och hacka löken.
Fräs den i lite olja i en stor gryta.
Lägg i köttfärsen och blanda runt.
När all färs blivit brynt hälls vattnet i.
Skala och tärna alla rotfrukter.
Lägg i rotfrukterna när vattnet kokar.
Lägg i buljong och krydda efter egen smak med olja, salt och peppar.
Koka tills alla rotfruktstärningar är mjuka. 20-40 min beroende på storlek.

Det som inte äts upp är perfekt att frysa in i portionsförpackningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".