Fetaostpaj á la Lana

 

4-5 okavlade smördegplattor
25 g smör
2-3 dl matalgningsgrädde (eller visp om du hellre vill)
1-2 pkt feta ost
en kruka basilika
½-1 ask coctailtomater
svarta oliver
Lägg smördegsplattorna kant i kant i en ugnssäker form, nagga dom och tryck ihop kanterna lite grann.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädden och den smulade osten. Koka ihop på svag värme till en slät massa. Ta kastrullen från värmen och lägg i hackad basilika.
Låt svalna under tiden du halverar tomaterna som du sen lägger med snittytan nedåt på smördegen. Häll fetasåsen över och strö sen på oliverna.
Ställ in i ugnen, 225 grader i ca 20 min. Pajen ska få lite färg.
Till det serveras en grönsallad, gärna innehållande lite rödlök.
Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".