Gröna våfflor med sparris och laxkräm

6 port.

1 påse våffelmix
100 g färsk spenat
2 dl kesella
200 g rökt lax
vitpeppar
1 knippe sparris eller 1 paket fryst
Blanda våffelmixen enligt anvisningen på förpackningen, mixa i mixer tillsamman med grön spenat.
Mixa samman lax och kesella, smaksätt med lite nymald vitpeppar.
Koka sparrisen lagom mjuk i saltat vatten
Lägg en våffelkvart på tallriken , lägg på sparris och sedan ytterligare en våffelkvart.
Forma laxkrämen till ett ägg och lägg på våfflan.
Garnera med dill och citron och om du vill , ringla runt lite dillolja.
TIPS Du kan grädda våfflorna i god tid innan och värma dem i ugnen innan serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".