Mozzarellafyllt kycklingbröst

6 port.

6 kycklingfileer
1 mozarellaklump i tunna skivor
1 hg soltorkade tomater , marinerade
några kvistar basilika
salt och peppar
Banka ut kycklingbrösten till nästan dubbel storlek.
Klä ett skärbräde med plastfilm.
Lägg på skivorna brevid varandra så att en rektangel bildas.
Lägg på mozarellaskivorna i mitten i en rad.
Lägg sedan på tomater och basilika.
Rulla ihop till en ”rulltårta” med hjälp av plastfilmen.
Knyt ihop ändarna.
Rulla in kycklingrullen med plastfilm i aliminiumfolie.
Rulla hårt så ”korven” känns hård och fast.
Lägg rullen i en avlång sockerkaksform och ställ sedan formen i en vattenfylld långpanna.
Grädda i 175° ugn ca 40 min.
Låt rullen bli riktigt kall innan den skivas upp.
Servera med balsamicosky och en krämig risotto.
Sky
5 msk balsamicovinäger
2 dl kalvfond
2 dl vatten
1 hackad gul lök
1 tärnad tomat
majzena
Blanda samman ingredienserna i en kastrull
Låt koka ner till hälften
Sila, red av och smaksätt eventuellt med salt och peppar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista