Lammfärsrullader med myntasås

Till 4 portioner

400 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 små vitlökdsklyftor
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
2 ägg
1 msk potatismjöl
4 msk vatten

Sås med mynta

2 dl créme fraiche
1 krm salt
1 mtsk mynta

Blanda ingridienserna till rulladerna väl och forma 8 st avlånga korvar. Hetta upp stekpanna med fett, och stek sedan på medelvärme. Stek några minuter och snurra sedan till alla sidor har fått yta.

Rör ihop ingridienserna till såsen och låt stå i kylen till servering. Såsen kan med fördel blandas i god tid, då får den mer smak.

När alla sidor på rulladerna fått färg, kan man sticka i dem – är vätskan som sipprar ut klar, är rulladerna färdiga.

Servera med matvete, bulgur eller matvete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".