Lanas goda Midsommartårta

Här kommer receptet, på allmän begäran.

Botten:
4äggvitor vispas hårt med 3 dl socker. Blanda sen i 3 dl rice crisp. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Täcker inte riktigt hela plåten.
Grädda i 125 grader i ca 80 min.

Fyllning:
4 äggulor
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
Blandas i en kastrull och värms upp sakta. Sjud tills röran tjocknar. Ta av från värmen och klicka sedan i 125 gram smör. Rör slätt och låt svalna.
När botten är klar och har svalnat något, delas den och krämen fördelas emellan. Täck överdelen med vispad grädde och färska jordgubbar.

Njuuut!
Sommarhälsningar/
Lana Brunell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista