Fredagskocken 9/12-05

Gratinerad fläskfile med grillchips och champinjonsås
4 pers


ca 600g fläskfile
1 stor påse grillchips
10-15 stora champinjoner
1 lök
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl riven ost
maizena (till redning)

Skär fläskfilen i 8 lika stora bitar:
Bryn dem i stekpanna krydda med salt & peppar.
Finhacka löken skiva champinjonerna.
Fräs i en vid kastrull tills löken är mjuk och glansig
Tillsätt mjölk & grädde, smaksätt med salt & peppar.
Låt koka upp, red av med maizena.

Häll upp chipsen i en ugnsfast form.
Lägg på fläskfilen, häll över såsen, strö över osten.
Gratinera i ugn 180 grader ca 10min.

Kaffepannacotta
4pers

3dl grädde
3dl mjölk
2 msk socker
5 gelatinblad
kaffepulver (snabbkaffe) efter smak

Koka upp grädde mjölk och socker.
Dra det av spisen, smaksätt med kaffe efter smak.
Blötlägg gelantinbladen tills dom är mjuka.
Ta upp bladen krama ur och smält i kastrull.
Häll gelatinet i kaffeblandningen och häll upp i portionsformar.
Ställ kallt och låt stelna

MVH Freddie Bergman Cloetta Center