Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Gratinerad fläskfile med grillchips och champinjonsås

Publicerat måndag 12 december 2005 kl 12.25

4 pers

ca 600g fläskfile
1 stor påse grillchips
10-15 stora champinjoner
1 lök
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl riven ost
maizena (till redning)

Skär fläskfilen i 8 lika stora bitar:
Bryn dem i stekpanna krydda med salt & peppar.
Finhacka löken skiva champinjonerna.
Fräs i en vid kastrull tills löken är mjuk och glansig
Tillsätt mjölk & grädde, smaksätt med salt & peppar.
Låt koka upp, red av med maizena.

Häll upp chipsen i en ugnsfast form.
Lägg på fläskfilen, häll över såsen, strö över osten.
Gratinera i ugn 180 grader ca 10min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".