Knapriga kycklinglår Dijonsenapscréme.

Rostad potatis med rödlök, purjo, mozzarella och ruccola.

4 st kycklinglår med skinn
Olivolja
16 Amandinepotatisar eller annan i så fall skalad potatis
1st liten rödlök
½ purjolök
1st mozzarellaost
½ ask ruccolasallad
Salt och peppar

2dl créme fraiche
Ca 1 msk Dijonsenap
Salt och peppar

Sätt ugnen på 180 grader.
Tvätta potatisen och torka av dem.
Gnid in potatisarna med olivolja på en ugnsfast vid form.
Salta och vitpeppra.
Rosta i ugnen och rör då och då tills de fått fin färg och är genommjuka.

Gnid kycklingklubborna med olivolja och lägg dem på en ugnsfast form.
Salta och peppra och stek i ugnen tills skinnet är knaprigt och innertemperaturen är ca 70 grader.

Blanda créme fraiche med Dijonsenap efter smak.
Salta och peppra och ställ kallt till servering.

Blanda potatisen med mycket finstrimlad rödlök och det vita av purjon samt ”dragen” mozzarella och sköljd ruccola.
Salta och peppra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".