Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Gul fruktsallad med passionerad mascarpone

Publicerat fredag 9 december 2005 kl 14.58

½ ananas
1 mango
2 apelsiner
1 banan
3st passionsfrukter
1 ask mascarpone
Florsocker

Skala frukterna:

Ananasen: Skär av ändarna.
Skär bort skalet med en vass kniv på en skärbräda.
Dela på mitten och på mitten igen.
Skär bort stocken och skär köttet i 1,5 cm bitar.

Mangon: Skala på samma sätt som ananasen.
Skär runt kärnan och skär köttet i 1,5 cm bitar.

Apelsinerna: Skala på samma sätt.
Skär mellan varje klyftvägg så ”filéerna” lösgörs.

Bananen: Skala och skär i bitar.

Passionsfrukterna: 2st delas och skrapas ur med sked.
Skrapa ”kärna för kärna” så inte hinnorna kommer med.

Blanda fruktsalladen och fördela i glas eller lägg upp i skål.

Blanda mascarponen med kärnorna från den tredje passionsfrukten och smaksätt med någon matsked florsocker.
Servera med fruktsalladen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".