Kött i bitar på älg från Rexbo med dillcrème

4 personer

1 kg älgkött skurna i 1.5 cm tärningar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
0.5 l kalvbuljong ( fungerar med vatten )
1 flaska mörk öl
50 g smör, osaltat
salt och svartpeppar från kvarn
2 dl crème fraiche
3 kvistar dill

Skala och finhacka lök och vitlök.
Bryn köttet gyllenbrunt i het panna med smör.
Salta och peppra.
Tillsätt lök och vitlök.
Stek klart.
Slå på öl och buljong ( el vatten ) samt rosmarin och timjan.
Låt sjuda i ca 30 min eller till köttet är riktigt mört.

Plocka dillen från kvistarna.
Lägg dillkvistarna i grytan.
Mixa den plockade dillen med crème fraiche till den blir grön.
Salta och peppra.

Servera dillcrèmen till grytan och gärna kokt mandelpotatis från Brynstorp eller pressad.
Potatisen finns att köpa på Delisture.
Sture mat & inspirations delikatessbutik.
Vi dricker gärna runöls mörka till det.