Varm fruktsallad

Frukter (beräkna 150-200g /person)
Något sött
Smaksatt likör eller sprit (max 1msk /person)
(krydda, ex. kanel, kardemumma, vanilj)
Grädde

Välj fritt bland säsongens frukter. Skala och skär ner frukten i grova bitar. Har du torkad frukt hemma kan även detta användas.

Stek frukten med lite smör. Tänk på att hård frukt bör stekas lite längre tid än mjuk.

Krydda med kanel eller annan krydda om du vill. Tillsätt socker, sirap eller honung efter smak och ett par matskedar sprit. Låt det hela småkoka lite. Lägg upp och servera med lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".