Gräddkokt renskav med kantareller, potatispuré och rårörda lingon

4 personer

1 pkt renskav (ca 300 g)
150 g kantareller
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
3 msk söt senap
3 msk cognac
salt, vitpeppar, färsk timjan och lagerblad

Stek kantarellerna och tillsätt efter en stund löken.
Tag upp svampen och löken från pannan när de fått färg.
Stek sedan renskaven och slå på grädden.
Tillsätt svamp, lök, senap och kryddor.
Låt sjuda i ca 10 min.
Avsluta med att slå över cognacen.
Servera med potatispuré och rårörda lingon.

Avnjut gärna med en kall öl eller ett glas rödvin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".