Mascarpone-gratinerade hjortron

4 personer

1 pkt lättsockrade avrunna hjortron (ca 250 g)
2 dl kesella gourmet
1 pkt mascarpone (ca 150 g)
3 msk florsocker
1 vaniljstång
skalet från en apelsin
råsocker till gratinering

Sätt ugnen på 250 grader (övervärme).
Lägg florsockret på skärbrädan.
Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna i sockret.
Blanda kesella och mascarpone.
Tillsätt socker och vaniljblandningen.
Finriv apelsinskalet och rör samman med övriga ingredienser.
Lägg hjortronen i portionsformar.
Bred över ostblandningen.
Strö på råsockret och gratinera i ugnen, ca 3 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".