Créme Brulé med kardemuma

4 port

5 äggulor
1 dl socker
3 ½ dl grrädde
1 ½ dl mjölk
2 tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
2 msk strösocker 

Sätt ugnen på 110 grader.
Koka upp grädde och mjölk med kardemumman och den skårade vaniljstången.
Dra kastrullen av värmen.
Rör äggulorna och sockret- vispa inte för då bubblar sig smeten och brylérna blir ojämna.
Häll gräddkoket över äggblandningen.
Rör tills sockret löst sig (vispa inte).
Sila kardemummakärnorna och vaniljstång.
Fördela i osmorda portionsformar och grädda i ugnen i 35-40 min.
Ta ut formarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 275 grader (grill).
Strö socker över bryléerna, sätt formarna i ugnen och låt sockret smälta till karamell.
Passa noga. För det går snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".