Salviadoftande kycklingsauté på västerbottensmaksatt tagliatelle

4 kycklingfileér tunnt strimlade.
1 gul lök + en till två vitlöksklyftor mycket fint hackade.
Fräs lök & vitlök i en hög stekpanna.
Lägg i kycklingen och låt den ta färg ihop med lökfräset, salta, peppra.
Häll i 1 dl vitt vin och reducera till hälften.
Tillsätt 4 dl grädde (valfri) och koka ihop.
Tillsätt 2 msk strimlad salvia, alt 1 msk torkad, låt koka några minuter.
Riv 1-2 dl västerbottenost grovt och tillsätt i pannan.
Rör om tills osten har smält.Vänd ner den kokta tagliatellen.
Var försiktig med tagliatellen så den inte är överkokt.
Låt det hela puttra några minuter. Därefter tag av från värmen
Servera i djupa tallrikar, garnera med salvia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".