Helstekt fläskfilé med rödvinssky, klyftpotatis och wokgrönsaker

600 gram fläskfilé
1,5 kg potais
1 påse wokgrönsaker
rosmarin, salt, peppar

Klyfta potatisen, koka 15 min i en kastrull med lättsaltat vatten.
Häll av vattnet.
Lägg på plåt, ringla olja över och krydda med rosmarin, salt och peppar.
Stek fläskfilén runt om, salta och peppra och lägg i ugnsfast form med rödvin i botten.
Häll grönsakerna i ugnsfast form också.
Ställ 15 min i ugn 225 grader under tiden förrätten äts.
Gör sås på skyn.

Drick ett Chiantivin el citronmineralvatten till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".