Modifierad Biff Rydberg

4 p

8 Medelstora potatisar
2 Medelstora lökar
2 l Säsongens svamp
1/2 dl grädde
4 Äggulor
600 g ryggbiff, oxfilé, fläskfilé, fläskhare, karré, kycklingfilé mm. mm.

Tärna potatis och kött i lika stora tärningar
Hacka löken
Bryn potatisen i het panna och kör sedan in den i ugnen under tiden som du fräser löken och svampen
tillsätt grädden
Låt puttra någon minut, salta och peppra.
Låt stå på spiskanten.
Stek nu köttet och lägg sedan upp alltsammans i högar på tallriken.
Servera en äggula till varje.
(Man kan utesluta grädden om man vill)

Rekomenderad dryck:
En god flaska rött vin, gärna med mycket smak. Zinfandel, syrah, merlot, cabernet sauvignon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".