Sardellbröd

ca 1 liter vetemjöl
1 dl mjölk
2 dl yoghurt
6 st sardeller
30 gr jäst
salt och matolja
Sätt på ugnen på 225 grader
Värm yoghurt och mjölk till fingervarmt och lös jästen i vätskan.
Hacka sardellerna fint och blanda i.
Tillsätt lite vetemjöl åt gången och bearbeta degen ordentligt i ca 5 minuter.
Tillsätt salt efter smak.
Lägg en handuk över och ställ att jäsa i 25 minuter.
Kavla ut degplattor och lägg dom på bakplåtspapper som penslats med lite matolja och ställ in i ugnen i ca 5 minuter.
Tag ut brödet och lägg på en handuk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".