Citron, ört och yoghurtsill

400 gr urvattnad sill skuren i bitar
½ dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 stjälk citrongräs
½ fänkål
1 gul lök
2 lagerblad
6 hela vitpepparkorn
till yoghurtsåsen
5dl avrunnen naturell yoghurt
saften av en kvarts citron
½ dl hackad bladpersilja
½ dl hackad färsk koriander
2 klyftor hackad vitlök
salt och peppar
Koka upp ättika, socker och vatten med lagerblad och vitpeppar samt citrongräs som bankats med baksidan med en kökskniv, tillsätt även den strimlade fänkålen och lök.
Låt lagen svalna en aning och slå den sedan över den urvattnade och skurna sillen. Låt stå och marinera i 2 dagar.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
Häll av sillen ordentligt och blanda i såsen. Låt stå i ytterligare ett par timmar så att sillen tar smak.
Servera med färskpotatis och hackad gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".