Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Johanssons köttbullar

Nötfärs eller kalvfärs ca 6hg
Ströbröd 1hg
Matlagnings grädde 2,5 dl +0,5 dl mjölk

Ströbröd och grädde+mjölk blandar jag först för att stå i kylskåpet ca 10 min (vispa några ggr)

Rödlök 1st som jag finhackar (ej river)
Ägg 2 st

Blanda färs, färdigblandade ströbröden,ägg och löken tillsammans med

Salt och vitpeppar (jag tar först ett tunt lager med salt och sedan ett tunt lager med peppar)
In i kylskåpet med smeten ca 1 tim

Jag steker i smör och 12st åt ggr gjutjärnspannan.
Det blir ca 80-90st för att få köttbullarna runda använder jag en matsked som jag doppar i kalt vatten och kupad handflata.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".