L8:s köttbullar

500 gramblandfärs
3 msk skorpmjöl
2 tsk potatismjöl
2 msk riven morot
2 msk riven gul lök
2 dl tjock grädde
4-6 msk smör eller olja
1 tsk salt
1 krm salt
1 krm mald kryddpeppar
1 krm mald kryddnejlika
1 krm mald muskot
1 krm mald kanel
1-2 dl mjölk

Rör ner skorpmjöl, potatismjöl, lök och kryddor i grädden och låt massan stå en stund. Lägg i köttet, arbeta färsen slät och smidig, späd med mjölken till lagom fasthet. Smaka av väl.

Stek gärna en provbulle för att vara säker. Forma färsen till små jämna bullar och lägg dem på skärbrädan. Stek köttbullarna i lätt brynt smör, rikligt tilltaget. Skaka pannan ofta och ha inte för stark värme. Kryddiga och goda, lite annorlunda, anser L8 i Ringarum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".