Morotsgratäng

4 port.

400 g skalade morötter
400 g skalad potatis
50 g gul lök
200 g mager (17%) prästost
1½ - 2 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
1 1/4 dl minimjölk

Gör så här :
Finhacka löken och riv morötter, potatis och ost grovt, går bra med gratängost.
Varva grönsakerna med osten i en ugnssäker form.
Salta och peppra mellan lagren.
Lägg på löken.
Avsluta med ost.
Gratinera i 200 grader tills grönsakerna blivit mjuka. Ca 1 timme.
Servera med en grönsallad.
mvh/Vivianne Jaktlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".