Spenat och dinkelplättar med pumpakompott och vitlöksyoghurt

4 port
1 dl hackad förvälld spenat
1 dl kokt hel dinkel
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
salt
3 hg tärnat pumpakött
2 hg tärnad squach
1 stor rödlök i bitar
1 liten aubergine i bitar
1 röd paprika i bitar
2 tsk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk socker
salt och peppar
12 dl matlagningsyoghurt
pressad vitlök
salt
Blanda till pannkaks smeten och stek tunna plättar i lite olja eller margarin.
Fräs lök, pumpa, aubergine, paprikaoch squach i lite olivolja och tillsätt sedan vinägern.
Låt kompotten fräsa tills lök och squach blivit mjuka, pumpan blir lite mjukare än de övriga ingredienserna.
Smaksätt med salt, peppar och lite socker.
Blanda ihop yoghurt med valfri mängd vitlök smaksätt med lite salt
Varva plättarna med kompotten och ringla runt yoghurten.
Garnera gärna med någon färsk ört

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".