Fredagskocken 16/12-05

Varmrätt
Dijonmarinerad kycklingfilé med rostad potatis & palsternacka samt crème fraichebroccoli

8st Kycklinglårfilé eller 4 bröstfilé
4 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
500 g broccoli
4 palsternackor
10 medelstora potatisar
salt
peppar
olivolja

Dessert
Glöggyoghurtglass

5 dl tjock grekisk yoghurt
5 msk farinsocker
1 dl glögg
(russin)

Värm ugnen till 175 grader
Tvätta potatisen men skala den inte
Skala palsternackan
Dela rotfrukterna i halvor lägg i en ungsfast form ringla över olivolja salta och peppra och ställ in formen i ugnen ca 35-40 min
Under tiden låter man broccolin koka upp på spisen i lättsaltat vatten och när den har kokat någon minut så häller man av vattnet och ställer kastrullen åt sidan ett tag.

Nu är det dags att göra desserten.
Blanda yoghurt, farinsocker och glögg och ev russin
Skeda upp röran i vackra glas tex vinglas eller whiskeyglas
Strö över lite farinsocker
Ställ in glasen i frysen.

Tag nu kycklingfiléerna och blanda med dijonsenapen i en bunke. Se till att senapen kommer åt överallt
Blanda crème fraichen och broccolin i kastrullen lägg i en form och ställ in i ugnen ca 20 min.
När 10 min återstår för maten i ugnen värmer man en platta på spisen och hettar upp en stekpanna med smör och olja. 
Vänd kycklingfiléerna i mjöl och stek dem på medelhög värme i ca 4 min på varje sida.
Salta och peppra på båda sidorna
Tag ut formarna från ugnen
Lägg filéerna i potatisformen klipp över lite persilja

Klart att servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".