Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Dijonmarinerad kycklingfilé med rostad potatis & palsternacka samt crème fraichebroccoli

Publicerat onsdag 14 december 2005 kl 15.34

8st Kycklinglårfilé
eller 4 bröstfilé
4 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
500 g broccoli
4 palsternackor
10 medelstora potatisar
salt
peppar
olivolja

Värm ugnen till 175 grader
Tvätta potatisen men skala den inte
Skala palsternackan
Dela rotfrukterna i halvor lägg i en ungsfast form ringla över olivolja salta och peppra och ställ in formen i ugnen ca 35-40 min
Under tiden låter man broccolin koka upp på spisen i lättsaltat vatten och när den har kokat någon minut så häller man av vattnet och ställer kastrullen åt sidan ett tag.
Tag nu kycklingfiléerna och blanda med dijonsenapen i en bunke.
Se till att senapen kommer åt överallt
Blanda crème fraichen och broccolin i kastrullen lägg i en form och ställ in i ugnen ca 20 min.
När 10 min återstår för maten i ugnen värmer man en platta på spisen och hettar upp en stekpanna med smör och olja.
Vänd kycklingfiléerna i mjöl och stek dem på medelhög värme i ca 4 min på varje sida.
Salta och peppra på båda sidorna
Tag ut formarna från ugnen
Lägg filéerna i potatisformen klipp över lite persilja

Klart att servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".