Snabb het röd-curry kyckling

4 pers

4st kycklingfiléer
1st grönpaprika
1 stor morot
1 hg färska champinjoner
4st klyftor vitlök
3 msk röd currypasta ( ev. röd curry på burk )
2 dl vatten
3 msk flytande kalv o rödvinsfond (buljong)
2 dl matlagningsyoghurt
Servera med ris eller bulgurvete

Skär kycklingfiléerna till centimetertjocka slantar.
Skala moroten och skär den och paprikan till stavar.
Halvera champinjonerna o finhacka vitlöken.
Stek kycklingen och grönsakerna i smör på ganska hög värme tills kycklingen fått en fin gyllenbrun färg.
Häll på vatten, fond o curry.
Låt koka i fem min.
Häll därefter på yoghurten o låt koka tills morotsstavarna mjuknat (inte för mjuka).
Servera kycklingen tillsammans med ris ( pröva gärna bulgurvete det passar jättebra till den här rätten)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".