Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Martins ugnsbakade laxfile med tomat o svampröra och vitvinssås

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 16.54

4 pers

600g laxfile
salt o peppar
margarin till stekning

Skiva laxen i 4 lika stora skivor.
Bryn laxen i en stekpanna,krydda efter smak.
Den skall ej vara genomstekt.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form o lägg i laxskivorna.

Tomat o svampröra
4 tomater
1hg svamp(champ,eller annan svamp)
5g persilja
1msk olivolja
1/2tsk salt
1krm svartpeppar
basilika,oregano

Ta bort kärnor o stjälkfästen på tomat
Skär dem i små tärningar
Skölj o tärna svampen
Bryn svampen i olja tills vattnet kokat ur
Tilsätt tomathacket,smaksätt med persilja o kryddor.

Till gratinering
4skivor färsk formfranska
50g riven ost

Riv brödet o osten o blanda detta.
Lägg en klick av tomat o svampröran på varje laxbit.
Strö över ost o brödblandningen.
Gratinera i ugnen tills det fått färg o laxen är genomstekt; ca 10 min.

Servera med kokt potatis eller pressad potatis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".