Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Päron med nöttäcke

Publicerat fredag 27 januari 2006 kl 10.54

10-12 inlagda päronhalvor (alt en stor konservburk eller två små burkar inlagda päron)
50 g margarin
100 g nötter, hackade
1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk päronspad

Päronen kan antingen vara färska päron som är kokta i lite sockerlag, se nedan eller päron på konservburk.

Lägg päronen i en ugnssäker form.
Hacka nötterna grovt i matberedare.
Smält margarinet, tillsätt nötter, socker, vetemjöl och mjölk.
Fördela blandningen över päronen och häll över lite päronspad.
Sätt in formen i 225 grader.
Grädda tills nötblandningen har fått färg, ca 15 minuter.

Servera ljummen med mjuk vaniljglass eller lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".