Fredagskocken 3/3

Kycklingfilé Thai

För 4 personer.

4 kycklingbröstfiléer
1 dl. Thai sweet chilisås
2 msk. Thai Red Currypulver (Santa Maria)
0,5 dl. Touch of Taste kycklingfond Thai (Touch of taste)
0,5 påse Findus wokgrönsaker Thai
0,5 tsk. finhackad vitlök ( torkad )
5 dl. vispgrädde
Maizenaredning ljus

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i smala strimlor ca. 5 cm långa.
Fräs dem i sparsamt med olja tills de fått lite färg.
Tillsätt chilisåsen, grädden, Red Curry samt kycklingfonden.
Låt detta sjuda ca. 10 min.
Tillsätt sedan wokgrönsakerna och vitlöken.
Låt detta sjuda ca 5 min.
Sprid sedan till sist lite Maizenaredning över det hela och rör ihop tills det tjocknat något.
Klart.

Servera med ett luftigt och doftande Basmatiris samt en fräsch sallad.

Roger Nilson
Söderköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".