UR
Korta nyheter producerade på plats i Paris.
Lördagen den 11 november 2017

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:05
Nouvelles en Français
Korta nyheter producerade på plats i Paris. Varje program innehåller 3-5 aktuella nyheter på medelsvår franska och berör såväl politik, sociala frågor som kultur och nöjen. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:05-13:10
Nouvelles en français facile
Korta nyheter på enkel franska producerade på plats i Paris. Riktat till högstadieelever. UR.

13:10-13:15
Nachrichten auf Deutsch
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:15-13:20
Nachrichten auf Deutsch leicht
Nyheter från Tyskland på mycket lätt tyska.  Riktat till högstadieelever. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program

13:20-13:32
Moderna spökhistorier - romani chib/kelderash
Spökbussen

När Felicia ska åka in till stan, varnar farfar henne för att det kan vara farligt att hamna på fel buss. Efter ett tag undrar hon om det är just det hon har gjort! Manus: Keith Foster. Berättare: Sonja Millon. Del 2 av 3. UR.

13:32-13:44
Vad ska vi göra idag? - svensk rommani
Bengt och Bodil går i skolan

Bengt och Bodil går till skolan. Bengt berättar om sin kompis, papegojan Bodil, för Loves och Alinas klasskamrater. Skådespelare: Jon Pettersson och Mia Poppe. Översättning: Jon Pettersson. Del 3 av 6. UR.

13:44-13:59
Radioskrivarklubben - arabiska
Kungen och hönorna

En lat kung tar alla hönor i staden och förvandlar dem till soldater. Hur ska fyllgubben och tanten kunna sätta stopp för hans illdåd? Barn från Rinkeby och Upplands Väsby har hittat på berättelsen. Den gestaltas av Nidal Fares, Helen Rosén Al-Janabi och Hasan Sulaiman. Del 2 av 5.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista