UR
Korta nyheter producerade på plats i London, England.
Lördagen den 18 november 2017

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:05
Newsreel
Nyheter om bland annat politik, sport, film och musik från den engelskspråkiga världen. På medelsvår engelska, anpassad för mellanstadiet. UR.

13:05-13:10
Newsreel Easy
Senaste nytt från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. UR.

Engelska: titta och lyssna på fler program

 

13:10-13:15
¿Qué pasa?
Nyheter från de spansktalande länderna med tonvikt på Spanien. Vår reporter, Sofía Martínez i Málaga, presenterar aktualiteter, intervjuer och musik enkelt formulerade för alla som vill lära sig spanska. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:15-13:20
¿Qué pasa? fácil
En lättare version av ¿Qué pasa?. Riktat till högstadieelever. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program

 

13:20-13:32
Moderna spökhistorier - romani chib/kelderash
Vacker utsikt

På en färd bland höga berg och branta stup vill man kunna lita på bilens gps. Men plötsligt ändrar rösten karaktär och börjar kännas mer hotfull. Manus: Keith Foster. Berättare: Sonja Millon. Del 3 av 3. UR.
 
13:32-13:44
Vad ska vi göra idag? - svensk rommani
Bengt och Bodil firar födelsedag

Bengt ska överraska sin kompis, papegojan Bodil. Det är nämligen hennes födelsedag. Skådespelare: Jon Pettersson och Mia Poppe. Serie med roligt ordförråds-bygge. Översättning: Jon Pettersson. Del 4 av 6. UR.
 
13:44-13:59
Radioskrivarklubben - arabiska
Stolen och hönan

Hönan älskar att ligga på den talande stolen och prata och skämta. Men den elaka häxan vill inte att någon använder stolen. Barn i Rinkeby och Upplands Väsby har hittat på berättelsen. Den gestaltas av Nidal Fares, Helen Rosén Al-Janabi och Hasan Sulaiman. Del 3 av 5. UR.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista