UR
Korta nyheter producerade på plats i Köln, Tyskland. Foto: www.kierok.de
Lördagen den 25 november 2017

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:05
Nouvelles en Français
Korta nyheter producerade på plats i Paris. Varje program innehåller 3-5 aktuella nyheter på medelsvår franska och berör såväl politik, sociala frågor som kultur och nöjen. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:05-13:10
Nouvelles en Français facile
Korta nyheter på enkel franska producerade på plats i Paris. Riktat till högstadieelever. UR.
 
13:10-13:15
Nachrichten auf Deutsch
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:15-13:20
Nachrichten auf Deutsch leicht
Nyheter från Tyskland på mycket lätt tyska.  Riktat till högstadieelever. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program
  
13:20-13:30
Anaconda Literatur
Juli Zeh
Den prisbelönta Juli Zeh berättar om boken Spieltrieb, Leklust. Den handlar om två ungdomar som spelar ett obehagligt utpressningsspel med en lärare på deras skola. UR.
 
13:30-13:42
Vad ska vi göra idag? - svensk rommani
Bengt och Bodil plaskar i vattnet
Idag ska Bengt och Bodil åka båt. Bengt vill bada men Bodil vill hellre plaska i vattnet. Skådespelare: Jon Pettersson och Mia Poppe. Översättning: Jon Pettersson. Serie med roligt ordförråds-bygge. Del 5 av 6. UR.
 
13:42-13:57
Radioskrivarklubben - arabiska
Iphone 5
Iphone 5 är hopplöst förälskad i Iphone 4. Ska den elaka it-gubben som hatar alla moderna, smarta telefoner komma i vägen för kärleken? Barn i Rinkeby och Upplands Väsby har hittat på berättelsen. Den gestaltas av Nidal Fares, Helen Rosén Al-Janabi och Hasan Sulaiman. Del 4 av 5. UR.

13:55-13:59
Barnlåtar
Bara drömmar
Det där är bara drömmar som ni har när ni är små, i verkligheten får man ta det som man får. Aldrig, aldrig kommer vi att leva så. Det är inte bara drömmar som de vuxna tror, det kan man känna på sig, fast man inte är så stor. Emma Nordenstam sjunger en låt som är inspirerad av Barbro Lindgrens bok Världshemligt. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista