UR
Korta nyheter producerade på plats i Málaga, Spanien. Foto: Picasa
Lördagen den 2 december 2017

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:05
Newsreel
Nyheter om bland annat politik, sport, film och musik från den engelskspråkiga världen. På medelsvår engelska, anpassad för mellanstadiet. UR.

13:05-13:10
Newsreel Easy
Senaste nytt från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. UR.

Engelska: titta och lyssna på fler program

13:10-13:15
¿Qué pasa?
Nyheter från de spansktalande länderna med tonvikt på Spanien. Vår reporter, Sofía Martínez i Málaga, presenterar aktualiteter, intervjuer och musik enkelt formulerade för alla som vill lära sig spanska. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:15-13:20
¿Qué pasa? fácil
En lättare version av ¿Qué pasa?. Riktat till högstadieelever. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program


13:20-13:30
Anaconda Literatur
Finn-Ole Heinrich
Boken Räuberhände skildrar kontakten mellan två unga killar som kommer från väldigt olika hemförhållanden. Dess prisbelönte författare Finn-Ole Heinrich pratar om vad verklig vänskap är. UR.
 
13:30-13:42
Vad ska vi göra idag? - svensk rommani
Bengt och Bodil är på en bondgård
Bengt och Bodil åker till en bondgård där det finns många olika djur. Skådespelare: Jon Pettersson och Mia Poppe. Översättning: Jon Pettersson.Serie med roligt ordförråds-bygge. Del 6 av 6. UR.
 
13:42-13:57
Radioskrivarklubben - arabiska
Lejonet och tigern
Kompisarna Lejonet och Tigern är båda väldigt rädda för människor. De bestämmer sig för att se vem som vågar komma närmast en människa. Barn i Rinkeby och Upplands Väsby har hittat på berättelsen. Den gestaltas av Nidal Fares, Helen Rosén Al-Janabi och Hasan Sulaiman. Del 5 av 5. UR.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista