UR
På plats i Paris summerar Emmanuell och Arman årets största franska nyhetshändelser.
Lördagen den 9 decmeber 2017

Språkprogram och årskrönikor för barn och unga

13:00-13:10
Nouvelles en français
Nyheter direkt från Paris på medelsvår franska. En årssammanfattning där vi tittar tillbaka på några av 2017 års största nyhetshändelser i Frankrike. Vi får också höra några ungdomar som berättar vad de personligen blivit mest berörda av under året som gått och vad de förväntar sig av 2018. UR.
 
13:10-13:20
Nouvelles en français facile
Korta nyheter på enkel franska producerade på plats i Paris. En årssammanfattning av den fransktalande världens största nyhetshändelser 2017. Riktat till högstadieelever. UR.
 
13:20-13:30
Nachrichten auf Deutsch
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vi summerar året och presenterar de viktigaste nyheterna för 2017. Både Tyskland och Österrike har haft riksdagsval. #metoo började i USA och spred sig till andra länder. Tyskland godkänner äktenskap mellan homosexuella och ett tredje kön blir officiellt. Tennisspelaren och schweizaren Roger Federer vinner historisk seger. Årets ungdomsord. Årets bästa musik. UR.
 
13:30-13:40
Nachrichten auf Deutsch leicht
2017 års största nyhetshändelser från den tysktalande världen presenteras på mycket lätt tyska. Riktat till högstadieelever. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program

13:40-13:50
Anaconda Literatur
Tamara Bach
Tamara Bach fick år 2004 pris för boken Marsmädchen. Den handlar om Miriam som blir tagen av den nya, mycket annorlunda klasskamraten Laura. UR.
 
13:50-14:00
Speakers' corner
Sir Winston Churchill
Dr Nick Turnbull analyserar talet "Their finest hour" som hölls under andra världskriget. Vi får tips om hur man håller ett bra tal och besöker Parrs Wood High School's Debating Society. UR.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista