Lördagen den 9 mars 2018

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:05
Newsreel

Veckans nyheter från den engelskspråkiga världen. Kina planerar att ändra sin grundlag så att presidenten, Xi Jinping, kan sitta kvar vid posten på livstid. Det kalla vädret i England gör hemlösa mer utsatta. Vår reporter, Layla May, besöker ett härbärge för att få veta mer. Filmen, The Silent Child, med en döv 6-åring vinner en Oscar för bästa kortfilm. På medelsvår engelska, anpassad för högstadiet. UR.

13:05-13:10
Newsreel Easy

Senaste nytt från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. UR.

Engelska: titta och lyssna på fler program

13:10-13:15
¿Qué pasa?

Sofía Martínez presenterar nyheter från den spanskspråkiga världen på medelsvår spanska. Flamenquito-musik som handlar om jämlikhet, en ny lag gör det förbjudet att ge bort husdjur till ungdomar som är yngre än 16 år och en historisk medalj för Regino Hernández i Olympiska spelen. Programmet är riktat till årskurs 9 och gymnasiet. UR.

13:15-13:20
¿Qué pasa? fácil

En lättare version av ¿Qué pasa?. Riktat till högstadieelever. UR.

13:20-13:33
Auftrag Kochen
Party

Danny hackar örter så att kniven glöder när han lagar Jürgens partybuffé. Här bjuds både Nürnbergare, dippsåser och grönsaksstänger. Dessutom överraskar Jürgen med ett köksordstest. Del 4 av 5. UR.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program 

13:33-13:45
Vad ska vi göra idag? - arabiska
Bengt och Bodil är på en bondgård

Bengt och Bodil åker till en bondgård där det finns många olika djur. Del 6 av 6. UR

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

13:45-13:54
Sluka svenska
Fröken Spöke, del 3

Fröken Sparre har blivit sjuk. Tänk om det är Ebbas och Ivars fel. Tänk om hon dör av vitlöken! Eller vänta, kan ett spöke verkligen dö? Del 3 av 3. UR.

Lyssna på programmet på UR Play

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista