Om Kyss min plysch

Muffdykarsommar!

– Jag är jätteglad att vi ska få göra fler humorshower i sommar! Utan att verka för kaxig så vill jag ändå påstå att humor-Sverige behöver oss. Det är humor om vardagliga saker, men samtidigt smart. Petitesser med djup kan man nog säga, säger Moa Svan.

– I sommar blir det vardagsdiskussioner med ämnen som: kan man leva utan tv? Och vilka frisyrer gäller på västkusten? Fyller Helena Sandström i.

Förra våren vann Kyss min plysch en lyssnaromröstning i P3:s Humorverkstad. I höstas sändes ett vinnarprogram och med start i juni återkommer Helena Sandström och Moa Svan under tio sommarveckor. Då får lyssnarna träffa tjejernas grannar, olika typer som Helena träffar i tvättstugan och följa med på deras semester i ett hyreshus i Kungsbacka.

Moa Svan är även programledare för Morgonpasset i P3 under våren. Helena Sandström har det senaste året turnerat med Riksteaterns uppsättning ”No tears for queers”. Tillsammans gjorde de Kyss min plysch som föreställning på Stockholms stadsteater sommaren 2008 och 2009.

Kyss min plysch sänds i P3 onsdagar kl 16.30-18.00, med start den 16 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".