1 av 2
Foto: Privat.
2 av 2
Foto: Privat.

De trampar sig genom Sverige

4:38 min

Malin Hyving och Sofia Lindgren började cykla från Karesuando för drygt en månad sedan. Slutdestination är Göteborg, men just i dag har de tagit en liten paus i Falun.

Det roligaste med långfärdscykling är att de speciella cyklarna är en fantastisk ice-breaker. Malin och Sofia stöter ofta in i folk som vill fråga om cyklarna eller bara prata. Några Schweizare gav dem choklad och en kvinna som de träffade på en parkering skänkte hemrökt fisk.

- Man kommer närmare både naturen och människor.

Vackraste upplevelsen under resan hittills var sträckan mellan Ramsele och Sollefteå, i Ångermanland. Där går leden i en dalgång, utmed en älv.

Men om Malin Hyving och Sofia Lindgren ger sig ut på en liknande resa fler gånger vet de vad de kommer göra annorlunda. De skulle ha med sig mycket mindre packning. Under resan hittills har de fått göra sig av med grejer, och ändå har de fortfarande alldeles för mycket att bära på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista