Programledare Linda Roslund. Foto: Lennart Nilsson.

Om programmet

Mat är laddat. Är fint eller fult, glädje eller problem, något att skylta med eller att så långt det går försöka dölja. Förhållandet till mat är till stora delar psykologi - och Maten i huvudet är programmet om extrema matidéer i extrema situationer och i extrema psyken. Vi följer med in i huvudet på elitmotionären, på ortorektikern med nyttighetsfixering och på den cancersjuka med dödlig diagnos. Vi lyssnar in den anorektiska "logiken" och möter miljöfreaks som lägger all sin tid på att producera ideologiriktig föda. För vi lever i en tid och en kultur där vi verkar ha maten i hjärnan mer än på tallriken.

Programledare och producent är Linda Roslund som jobbar från Sveriges Radio Kronoberg i Växjö. Serien är en Darub Produktion för Sveriges Radio.

Maten i huvudet är en av våra sommarserier. Hör alla fyra delarna med start måndag 28 juni klockan 11.03. Repris samma dag klockan 20.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".