Jonas Borssén.

Barbecue Blues lax med pressad potatis och riven pepparrot

Barbecue Blues lax med pressad potatis och riven pepparrot
7:40 min

Kocken och grillspecialisten Jonas Borssén:

Barbecue Blues lax med pressad potatis och riven pepparrot
4 portioner

4 skinn- och benfria laxbitar à 150 g
salt och nymald svartpeppar
drygt 2 dl barbecue blues sauce eller annan barbecuesås
ett paket bacon, ca 140 g
900 g mjölig potatis, typ King Edward
1/2 dl riven pepparrot
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finskuren gräslök

Stek bacon knaprigt i 175° varm ugn. Låt bacon torka på hushållspapper. Skär bacon därefter i mindre bitar och lägg åt sidan.

Höj ugnsvärmen till 225° och sätt på grilleffekten. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Lägg laxbitarna i en ugnsform och grilla dem strax under grillelementet i 7-8 minuter. Fördela 1/2 dl barbecue blues-sås på varje laxbit. Sätt tillbaka i ugnen och värm 1-2 minuter.

Koka potatisen mjuk under tiden laxen grillas. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av något. Pressa potatisen och blanda med riven pepparrot, persilja och gräslök. Servera laxen med knaprigt bacon och pressad potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".