Tove Nilsson.

Italiensk svamppasta

Italiensk svamppasta
7:01 min

Tove Nilsson, frilanskock och matskribent:

Italiensk svamppasta
400 g pasta
1 purjolök
1 pkt bacon
300 g svamp, tex champinjon, shitaki eller ostronskivling
1 rejäl knippe bladpersilja, strimlad
olivolja, salt, svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i olja i en stekpanna. Lägg åt sidan. Tärna bacon och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.

Dela svampen och stek i olja. Salta och peppra. Tillsätt lök och bacon. Häll av pastan (låt cirka 1 dl pastavatten vara kvar). Blanda med svampfräset i pastakatrullen. Vänd in strimlad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera gärna med en skvätt balsamvinäger eller pressad citron om det finns hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".