Johanna Westman.

Pumpagnocchi och salviasmör

Pumpagnocchi och salviasmör
5:57 min

Kokboksförfattaren Johanna Westman föreslår att vi tar in hela familjen i köket och fixar till

Pumpagnocchi (cirka 4 portioner)
350 gram mjölig potatis
350 gram pumpa (utan skal) gärna t.ex Muscatpumpa
1 ägg
3-4 deciliter vetemjöl
1-2 tesked salt
1 nypa muskotnöt
1 matsked salt till kokvattnet

Sätt ugnen på 180 grader. Skala och koka potatisen och låt den svalna.

Skär pumpaköttet i tärningar eller klyftor och rosta dem i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 25 minuter. Låt dem svalna. Pressa potatisen och pumpan med en potatispress ner i en bunke, knäck i ägget, lägg i salt och muskot och rör om. Blanda ner lite mjöl i taget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en två centimeter tjock längd. Skär längden i cirka en centimeter breda bitar. Om du vill, tryck med en mjölad gaffel så att det blir räfflor i gnocchin innan du lägger över dem på en mjölad bricka. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka lite gnocchi taget i ungefär fem minuter eller tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev.

Burro e salvia - Salviasmör
50 gram smör
5-10 färska salviablad

Smält smöret i en liten stekpanna på medelstark värme. Lägg i salviabladen och låt dem fräsa tills de blir knapriga och smöret är gyllenbrunt. Ställ åt sidan tills gnocchin är klar. Blanda ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".